top of page

Verkoop boomstammen

Wij verkopen hardhout en zachthout (populier)

hout

Hout kopen?

De Proft-Schouppe verkoopt boomstammen: voor zowel hardhout (eik, beuk, es, …) als zachthout (populier) kunt u bij ons terecht. Wij verzagen uw hout volgens uw specificaties.

Populier kopen

Populier (Populus euamericana, trichocarpa, robusta, serotina,…) is een zachte houtsoort. Dit lichtgewicht heeft een lage waardering voor sterkte, hardheid, schokdemping, "decay resistance" en "steam bending", met een gemiddeld "movement" bij gebruik. Populierenhout kenmerkt zich door rechte nerven, een wollig uiterlijk met een fijne, egale textuur, roomwit tot lichtbruin kernhout en spinthout. Populieren moeten gepeld, nat gehakt en opgeslagen worden. De Belgische populierenplantages vormen een belangrijk aandeel op Europese schaal. We kunnen u ook Europese zwarte populier, Canadese populier, “balsam populier, cottonwood”.

Europese eik kopen

Europese eik (Quercus petraea) wordt rechtstreeks van het bos tot bij de klant gebracht. Wij garanderen u interessante prijzen en een goede oorsprong. Eik typeert zich door een fijne en rechte grain, een heldere kleur en een center & sound core.

Europese beuk kopen

Europese beuk (Fagus Sylvatica) is een van de gevoeligste houtsoorten. Daarom verloopt beukhandel volgens een strikte planning. We kunnen u zeker verderhelpen, indien u ons lang genoeg op voorhand inlicht. De selectie kan gebeuren in het bos. We zagen de stronken vervolgens op maat van uw wensen qua lengte, diameter, kwaliteit en dikte.

Europese kers kopen

Europese kers (Prunus avium) is een kostbare houtsoort, die niet in grote aantallen te vinden is. Kersenhout is herkenbaar aan zijn mooie structuur en warme roze-bruine kleur. Deze houtsoort wordt meestal gebruikt voor meubels en maatwerk, zoals keukens of wanddecoratie. In bossen met eik en beuk hebben we geregeld een aantal mooie exemplaren staan aan een zeer interessante prijs.

Europese es kopen

Europese es (Fraxinus Excelsior) leent zich perfect voor binnenschrijnwerk, trappen, meubels en vloeren. Essenhout is heel sterk. Dat verklaart waarom het vaak gebruikt wordt voor handvaten van werktuigen, sportartikelen en laddersporten. Europese es oogt ook erg decoratief, met een mooie levendige structuur. Het is te herkennen aan zijn typische bruine kleur, met olijfkleur rond de kern. We kunnen ook witte stronken voor u selecteren.

HOUT KOPEN? CONTACTEER DE PROFT-SCHOUPPE, SPECIALIST IN DE VERKOOP VAN BOOMSTAMMEN EN HET VERZAGEN VAN HOUT OP MAAT.

bottom of page